post

Технологичният гигант Microsoft планира да представи надградени с изкуствен интелект версии на офисните си програми. Според сайта за технологични новини The Verge компанията се готви да покаже възможностите на нейната технология Prometheus AI и изкуствения интелект на OpenAI за Word, PowerPoint, Outlook и други приложения на Microsoft 365 още през март.

Припомняме, че Microsoft наскоро пусна преработена версия на търсачката Bing, която вече може да генерира устни отговори на заявки за търсене, благодарение на модела Prometheus, създаден с помощта на OpenAI.

Освен това компанията представи нов Edge с вграден изкуствен интелект, който също се захранва от Prometheus. Бутон в горния десен ъгъл дава на потребителите бърз достъп до новата функция за чат на Bing и това е все едно да имате ChatGPT направо във вашия браузър.

Според запознати, технологичният гигант иска неговата AI технология да може да генерира графики за PowerPoint или Excel, както и да генерира текст, използвайки прости подкани в своите приложения на Office.

Това, че Microsoft изглежда бърза да пусне нови, задвижвани от AI функции за своите продукти, не е изненада. Компанията вероятно възнамерява да действа бързо, за да накара възможно най-много хора да започнат да използват нейните продукти, преди Google да пусне своя конкурент ChatGPT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *