post

Почти година след като Microsoft стартира своя изкуствен интелект Bing Chat, който вече се нарича Copilot, компанията обяви негова платена Pro версия. Copilot Pro струва 20 щ. долара на месец и дава на напредналите потребители достъп до най-новата версия на ChatGPT, както до Copilot в приложенията на Microsoft 365 и други нови функции.

Технологичният гигант представи и новата функция – Copilot GPT, която позволява на потребителите да настроят изкуствения интелект около конкретни теми като “фитнес, пътуване, готвене и други”. Абонатите на Copilot Pro също ще могат да създават свои собствени персонализирани чатботове – Copilot GPTs.

В добавка, те ще имат достъп до GPT-4 Turbo и ще могат да превключват между различни GPT модели. Абонаментът дава възможност и за създаването на по-качествени AI изображения за по-кратко време.

Една от причините Microsoft да бърза с монетизирането на Copilot Pro e, че заявките за модела са скъпи по отношение на изчислителната мощ и използваната енергия. Компанията също трябва да компенсира инвестицията си от 13 млрд. щ. долара в OpenAI, която й даде 49% участие в компанията за изкуствен интелект.

Microsoft обяви още, че Copilot за Microsoft 365 вече е достъпен за малките фирми чрез абонаментите “Business Premium” и “Business Standard”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *