post

Microsoft добавя нови функции за редактиране и преглед на снимки в OneDrive, които го доближават още повече до Google Photos. Актуализацията се разпространява първо за Android и уеб.

Чрез тези опции вече можете да използвате приложението за синхронизиране на файлове, за да изрязвате изображения, завъртате или обърнете съответно на 90 и 180 градуса, да изправите наклонени снимки, да регулирате яркостта, експонацията, контраста, свелините, сенките и наситеността на цветовете.

Промените изглеждат познати на всеки, който поне веднъж е редактирал снимки. OneDrive ще може да запази промените като нов файл, или да презапише оригиналното изображение. Ако направите грешка, може да използвате историята на версиите, за да се върнете към източника.

Microsoft въвежда опциите за редактиране на личните акаунти в OneDrive, като планира да ги достави и в работните и училищни такива това лято и за iOS по-късно през годината. Освен това актуализацията носи поддръжка на Chromecast, която ви позволява да показвате вашите изображения и видео файлове на телевизор. Друга нова функция за филтриране ще ви даде възможност да избирате между изображения в папката със снимки или всички снимки в OneDrive.

Компанията работи и по подобрена организация на изображенията, която автоматично ще ги добавя в папки, въз основа на техния източник за качване. Ако предпочитате да сортирате по дата, ще можете автоматично да групирате файловете по месец и година. Актуализацията ще стане достъпна за Android в следващите два месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *