post

На конференцията Connect Meta обяви най-новия водещ шлем Quest Pro VR с цена от 1500 долара. Устройството ще започне да се доставя на 25 октомври.

Това е най-скъпият VR шлем на компанията, която оправдава цената с използваните в него технологии. Според Meta това е продукт, готов за бизнеса.

Meta Quest Pro се захранват от усъвършенстван мобилен чип Anapdragon, който е разработен от Qualcomm и има за цел да предложи по-висока производителност и по-модерна графика. Шлемът идва с подобрени сензорни контролери за по-добро проследяване на ръцете и нови лещи за по-пълно изживяване при четене.

Има и някои функции за смесена реалност, смесващи реалния с виртуалния свят, за което главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг твърди, че са важна характеристика и първа крачка към създаването на метавселената.

Meta си партнира и с други компании за приложения, оптимизирани за VR устройството, а една от тях е Microsoft със своите приложения за работа и сътрудничество за Quest VR. Някои от апликациите на Microsoft, които ще са налични за VR устройства включват Teams, Microsoft 365 и Xbox Cloud Gaming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *