post

LinkedIn обяви, че ще съкрати около 6% от работната си сила, отчасти заради кризата с Covid-19 в световен мащаб. Компанията, собственост на Microsoft, съкращава около 960 работни места от своите световни екипи за продажби и придобиване на таланти.

„LinkedIn не е имунизирана срещу въздействието на глобалната пандемия“, пише изпълнителният директор Райън Рослански в имейл до служителите. „Covid-19 оказва постоянно влияние върху търсенето на служители, както в нашия бизнес, така и в нашата компания.“

Той каза, че „има роли, които вече не са ни необходими, тъй като се приспособяваме към намаленото търсене в световен мащаб“ и че това са единствените планирани съкращения.

Има и някои други фактори, участващи в решението. LinkedIn обединява две свои подразделения – LinkedIn Marketing Solutions и Talent Solutions – за да избегне „дублиране на скъпи платформи, системи и инструменти“.

Служителите, които напускат, могат да запазят предоставените от LinkedIn устройства и ще получат поне 10-седмично обезщетение. LinkedIn ще осигури 12 месеца здравна застраховка за хората в САЩ и шест месеца за тези в други страни.

Компанията също така ще помогне на уволнените да намерят нови работни места.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *