post

Алергията е едно от най-масовите заболявания в наши дни. По данни на World Allergy Organisation 400 милиона души в световен мащаб страдат от алергичен ринит и 300 милиона – от астма. Най-разпространени са алергените, които приемаме чрез вдишване.

Навън е практически невъзможно да се предпазите от тях. У дома обаче е лесно да елиминирате симптомите, създаващи дискомфорт, благодарение на последното поколение устройства на LG Electronics. Сред тях са системи за отопление и охлаждане с антиалергични и антивирусни филтри и прахосмукачки със специална технология за компресиране на праха.

Климатици с антиалергенни и антивирусни филтри

Малко хора осъзнават, че климатикът служи не само за отопление и охлаждане, но и за пречистване на въздуха.

Най-новото поколение климатици на LG е с вградени антиалергенни и антивирусни филтри, които позволяват на потребителите да се преборят с дразнителите във въздуха.

Антиалергенният филтър в климатика неутрализира полените и праха, като с помощта на химични вещества разбива структурата им, складира ги и не допуска да се завърнат обратно във въздуха.

Антивирусният филтър пък предоставя пълна защита от микробите в атмосферата, като блокира протеините, които имат ключова роля за възпроизвеждането на вирусите.

Моделите на LG, оборудвани с антиалергенни и антивирусни филтри, са Athena Inverter V, ArtCool Inverter V и Deluxe Inverter V. Само от алергии пази моделът Nova Inverter V.

Филтърът Plasmaster, вграден в повечето климатици от висок клас, неутрализира прашинките и животинската козина.

Климатикът Athena Inverter V е снабден и със специален филтър, наречен Honeycomb заради формата си, която е подобна на пчелна пита. Благодарение на широката си повърхност той пречиства въздуха от вируси и алергени и отстранява неприятните миризми, които могат да причинят мигрена.

Прахосмукачка с технологията Kompressor

LG обогати серията си от прахосмукачки с първата в света моторизирана технология за компресиране на праха.

Когато почиствате контейнера на обикновена прахосмукачка, част от по-дребните прахови частици се връщат в помещението. С новата технология за компресиране на прах боклукът е под формата на блок, когато бива изхвърлян. Това позволява задържане и изхвърляне на целия нежелан материал.

Успехът на технологията се дължи на непрекъснатото движение на остриетата RotaBlade (тествани от международната лаборатория Intertek ETL SEMKO) по време на работа. Като компресира прахта, Kompressor увеличава обема на събраното количество прах до четири пъти.

С помощта на HEPA филтрите пък прахосмукачките връщат в околната среда въздух, пречистен на 99,50%-99,95%. Те са сертифицирани по европейски и световни стандарти, като гарантират пречистване на частици с диаметър над 0,3 микрона.

Освен технологията Kompressor за антиалергичната среда в дома се грижи системата Turbo Cyclone. Чрез нея прахосмукачката отстранява ефективно от въздушния поток дори и най-малките частици, като не ползва филтър за отделяне на праха в контейнера. Вместо това финият прах се отделя чрез завихряне на въздушния поток, генерирано от центробежна сила в специалния циклонен цилиндър.

Сред моделите с антиалергични функции са LG Kompressor Lite (VK7920NNT) и LG Kompressor Elite (VK8920SCAQ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *