post

Чрез своя вдъхновяващ проект LG OLED ART, LG помага на изявени творци да разтърсят света на изкуството, комбинирайки го с модерните технологии. Като едно напълно очаквано партньорство, телевизорите LG OLED осигуряват перфектното платно за тези толкова талантливи артисти, върху което да направят това, в което са най-добри – революционно изкуство. Досега телевизорите LG OLED са излъчвали работата на няколко от артистите на най-високо ниво в топ галерии или на известни арт събития по целия свят.

На Frieze London 2022, един от най-значимите модерни панаири на изкуството, LG обяви, че ще работи с Тобиас Ребергер, немски артист, чиито силни визуални творби предизвикват дългогодишните възприятия за изкуство на хората. Чрез  своя отличителен стил и скулптура, индустриални предмети и ръчно изработени носители, Тобиас се цели да открие неизследваната досега връзка между структурния дизайн, архитектурата и финото изкуство, вдъхновявайки се от неочакваните срещи като резултат.

Задвижваната чрез OLED технология инсталация “Into the Maze” позволи на посетителите едновременно да виждат и да не виждат вътрешността на лабиринта, който изглежда сякаш пренебрегва напълно правилата на гравитацията. Това произведение на изкуството е отчасти представено на също толкова вдъхновяващия LG SIGNATURE OLED R, който се навива надолу, за да бъде практически невидим при повечето интериорни решения. В комбинация с песента “NYX” от DJ Sven Väth, това видео представлява завладяваща специална оптическа илюзия като преминава през екрана, а след това се връща към черно-белите линии, които покриват цялата съседна стена.

65- и 77-инчовите OLED evo модели също бяха представени на Frieze London. Там, OLED evo моделите излъчват движещи се мотиви в синхрон с тапетите на интериора, за да създадат завладяващо изживяване така, че посетителите да чувстват динамичната енергия от всяко изложено произведение на изкуството. Докато се гордеят със своя изключителен контраст, дълбоки черни, брилянтни цветове и дизайн, прилепващ към стената, OLED evo телевизорите носят и допълнителна деменция към арт инсталацията, за да направят изживяването за зрителите по-истинско и завладяващо.

Наричан от много потребители и професионалисти най-доброто дигитално платно, LG OLED телевизорът е задължителен продукт за творците по цял свят, имайки предвид колко брилянтно представя визията на артиста върху екрана чрез неповторимо качество на картината. Именно така проектът LG OLED ART  продължава да изненадва със запомнящи се колаборации между артистите, които отключват нова арт категория и ново изживяване за потребителите.

Като олицетворение на ангажимента, поет от LG, за възраждане на изкуството и лайфстайла чрез несравнимия OLED, OLED ART World Tour завладява хиляди хора от целия свят, като си проправя път през арт столици като Ню Йорк, Венеция, Базел, а наскоро и Лондон.

За своите програми LG си партнира с Frieze, международно известната компания за събития, като се вдъхновява от ярките локални общности, които среща по пътя си. Всяка дигитална творба, която оживява благодарение на LG OLED, се качва онлайн веднага, за да могат феновете на LG по цял свят да им се наслаждават без проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *