post

Наскоро изтекоха спецификациите на предстоящия геймърски смартфон Lenovo Legion Y90, а сега компанита публикува тийзър, потвърждаващ дизайна с двоен вентилатор на гърба на устройството. Новият метод на охлаждане вероятно ще предотврати дроселирането и ще позволи на геймърите да играят още по-дълго, без отрицателно въздействие върху производителността на игрите.

Видеото беше публикувано в китайската социална мрежа Weibo и показва гърба на устройството, което ще изглежда подобно на предишните модели от серията Legion. Камерата, дисплеят и други части ще бъдат опаковани в средата, а двата вентилатора ще доставят 180,65 cm³/s въздушен поток.

По отношение на предполагаемите спецификации, Lenovo Legion Y90 ще има 6.92 инчов AMOLED диспелей с честота на опресняване 144Hz и честота на дискретизация до 720Hz. Телефонът ще бъде оборудван с чипсет Snapdragon 8 Gen 1 и вероятно ще разполага с до 18 GB RAM и до 512 GB съхранение.

Предната камера на Lenovo Legion Y90 ще е 44 мегапикселова, а задната ще има 64 мегапикселов основен сензор и 16 мегапикселов ултраширок. Батерията ще е с капацитет от 5500 mAh и ще поддържа 68W бързо кабелно зареждане.

Според слуховете геймърският смартфон може да дебютира на пазара още този месец, въпреки че нищо не е сигурно и има само още няколко дни до края на януари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *