post

На CES 2017 Lenovo показа смарт очилата New Glass C200 (заедно със съвместимия AR софтуер) – един продукт, който съчетава в себе си две от най-очакваните технологии в индустрията: добавена реалност (AR – augmented reality) и изкуствен интелект (AI – artificial intelligence). Тези смарт очила дават множество допълнителни възможности на бизнес клиентите в тяхната работа, като по-бърз достъп до информация, възможност за по-лесна дистанционна връзка с колегите и още много.

New Glass C200 от Lenovo е монокулярна смарт система, която разпознава и идентифицира съществуващи обекти посредством AI технологии. Продуктът се състои от две основни части – стъкло с рамка и модул за телефона. Очилата са изключително леки, под 60 г, и работят с операционна система Linux. Устройството използва само едното око, подсилвайки възприятието за “смесена реалност” при едновременно наблюдаване на AR и реалния свят.

След като свалите приложението New Glass на смартфона си и включите модула за телефона към него, New Glass C200 разполага с повишена продуктивност и LTE връзка към смарт стъклото. Смарт очилата идват с удобни аксесоари, с които да прикрепите модула за телефона към колана си или да го поставите в джоба. New Glass C200 ви позволява да събирате информация в своето зрително поле, насочва ви с инструкции стъпка по стъпка при появил се проблем, помага ви да решавате професионални казуси с колеги от разстояние, без да използвате ръцете си.

Lenovo New Glass C200 разпознава около 20 вида обекти и използва AI софтуер за разпознаване, наречен Lenovo NBD Martin, за да определи това, което вижда. Lenovo NBD Martin е създаден, за да възприема изборажение посредством “компютърен поглед” и след това като AI асистент да помогне за разпознаване на видяното. Той анализира данните, получени от камерата на смарт очилата, сензорите и натрупаната база данни с навиците на потребителя и ги комбинира с неговия “отговор” под формата на гласови команди, жестове, натискане на бутони и т.н, което му позволява да функционира като AI асистент и да осигури на потребителя необходимия инструментарим за успешното изпълнение на задачите му.

Като част от това обширно смарт решение, представяме и софтуерната платформа Lenovo NBD Titan, която позволява на потребителите, независимо от техните технически умения, да създават и променят AR съдържание. Така всеки може да се докосне до AR технологията посредством софтуер за визуално редактиране, който оперира на множество устройства и платформи. Потребителите могат да се потопят в AR света с AR Content Builder и AR Space Visitor, които им позволяват да управляват и променят безпрепятствено предмети в света на добавената реалност. Това ще улесни изключително много промените в интериорния дизайн и дома например, осигурявайки AR пространство, в което свободно да експериментирате с интересна архитектура и дизайни.

Очаква се масовото производство на Lenovo New Glass C200 да започне през юни 2017 година.

lenovo-new-glass-c200-2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *