post

След като дълго време си партнира с производителите на смартфони, Leica пусна собствен телефон. Leica Leitz Phone 1 беше обявен на пресконференция в Токио и ще е ексклузивен за Softbank, когато стартира през юли.

Според Engadget, Leica Leitz Phone 1 всъщност е ребрандиран Sharp Aquos R6, който предлага чудовищни характеристики на хартия. Новото устройство акцентира върху предлагането на “истинско изживяване на Leica”, включително нивото на индустриален дизайн и потребителски интерфейс.

Leitz Phone 1 се отличава с подобрен дизайнерски език и емблематични камери. Той има Leica Red Dot plus магнитна кръгла капачка за лещи и черно стъклено покритие, съчетано с металния корпус Leica silver. Дебелината му е 9.5 мм, а теглото – 212 грама.

Що се отнася до камерата, телефонът е оборудван с 1-инчов 20 мегапикселов CMOS сензор, който използва 7-елементет Leica Sommicron и е в състояние да прави пълномащабни снимки с висока разделителна способност. Има и 12.6 мегапикселова селфи камера. Приложението за камера предлага режим Leitz Looks за заснемане на черно-бели кадри.

Дисплеят е 6.6 инчов WUXGA+ Pro IGZO OLED с разделителна способност 1260 х 2730 пиксела и поддържа честота на опресняване от 240 Hz. Устройството предлага пикова яркост от 2000 нита и HDR поддръжка с качество на изображението от 20 000 000 : 1 контраст.

Всичко това се захранва от Snapdragon 888 с 12 GB оперативна и 256 GB UFS 3.1 вградена памет, разширяема до 1ТВ със слот за microSD карти. Батерията е с капацитет 5000 mAh и поддръжка на Intelligent Charge 2.0. Операционната система е Android 11, а телефонът идва и с рейтинг IP68 за водо и прахо устойчивост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *