post

iPhone 15 може да пристигне с USB-C порт, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. Информацията е базирана на собствените му проучвания по веригата за доставки на компоненти.

Всъщност за преминаването към USB-C порт се говори отдавна. ЕС напредва с приемането на закон, който ще задължи производителите да използват единен стандарт за зареждане на територията на съюза.

Apple упорито се придържа към своя Lightning порт и трудно ще пржали печалбите, реализирани от лицензирането на технологията на производители на аксесоари от трети страни. Самият Куо преди прогнозира, че въпреки това компанията ще премине към USB-C, а сега добавя, че това ще подобри скоростта на зареждане и трансфер на данни на iPhone 15.

Ако това се окаже истина, iPhone 14 ще е последната серия на компанията, която ще използва Lightning порт. Има вариант и Apple да ускори работата си по изцяло безпортов модел, за който се носят слухове от години и така да избегне USB-C.

Компанията ревниво пази своите тайни и яма как да знаем до колко вярна е прогнозата на анализатора. Трябва да отбележим обаче, че Куо има наистина добра репутация, ощ се отнася до неиздадени устройства на Apple и това означава, че с нетърпение очакваме следващата година, за да разберем какво ще се случи с iPhone 15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *