post

Достъпът до капитал е от решаващо значение за компанията по пътя

 

Главният изпълнителен директор на Intel Патрик Гелсингер говори на Computex 2024 не само на предварително подготвена презентация и пресконференция, но и даде интервю за CNBC, в което изрази желанието на компанията да се превърне в ключов производител на чипове за компютърни ускорители, разработени от нейните клиенти. Овладяването на съвременни технологични процеси ще помогне на Intel да увеличи привлекателността на съответните услуги.

„Искаме да правим чипове за всички, чипове за изкуствен интелект за всички. Искаме да ги произвеждаме, като използваме нашите американски съоръжения”, заяви главният изпълнителен директор на Intel пред CNBC. В същото време, както той признава, Intel първо трябва да си възвърне лидерството в областта на литографската технология, тъй като според Гелсингер повечето от съществуващите финансови загуби се дължат на „неконкурентна технология“. Припомняме, че производственото подразделение на Intel претърпя оперативни загуби в размер на 7 млрд. щ. долара в края на миналата година.

Ръководителят на Intel подчертава, че достъпът до капитал е от решаващо значение за компанията по пътя. „Законът за чиповете в САЩ ще позволи на компанията да получи субсидии, които изравняват разходите за изграждане на съоръженията на Intel с тези, направени от азиатските конкуренти. Важно е да се отбележи, че постигането на технологично лидерство ще позволи на компанията да постигне по-висока рентабилност, а това също ще бъде конкурентно предимство.

Както беше отбелязано по-рано, Intel иска едновременно да запази достъпа до китайския пазар – до степента, позволена от законодателството на САЩ и КНР.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *