post

Главният изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингер представи концептуален „плъзгащ се“ компютър, който включва разтегателен OLED екран. Това се случи на традиционната за компанията конференция Innovation 2022, когато към него на сцената се присъедини изпълнителният директор на Samsung Display Джей Ес Чой.

Дърпайки ръба на прототипа, Гелсингер направи така, че неговият 13-инчов дисплей да се превърне в 17-инчов. Казано по друг начин, прототипът премина от размера на голям таблет като iPad Pro до малък монитор.

“Обявяваме първия в света 17-инчов плъзгащ се дисплей за компютри. Това устройство ще задоволи различни нужди за по-голям екран и преносимост“ – обяви Чой пред публиката.

Припомняме, че Samsung Display работи върху плъзгащи се OLED дисплеи от няколко години. Компанията показа свой прототип миналата година.

Гелсингер, от своя страна, нарече концептуалния компютър демонстрация на това, което е възможно да се направи с OLED дисплей технологията. Въпреки това, не може да се очаква устройството, което той показа, да излезе на пазара скоро, ако изобщо се появи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *