post

Според нов доклад на Nikkei, до края на 2019 г. можем да очакваме 8K 5G смарт телевизор от Huawei.
Според източници, устройството ще бъде оборудвано с 5G модем и ще може да стриймва директно, без нужда от кабели, а също така ще може  да служи като рутер във вашия дом.

Добрата новина е, че точно 5G ще помогне за безпроблемното стриймване на 8K, заради високите скорости на свързаност. Освен това, от Nikkei преполагат, че телевизорът ще може да предава поточно и 360 градусово видео.

Слухове водят към това, че Huawei правят опит да създадат собствена екосистема, подобно на Samsung, които имат линия телевизори, смартфони, носими устройства, smart home устройства и бяла техника, и SMART TV ще е една от крачките в тази насока.

Дали това ще се случи, все още не може да се потвърди, но имаме предвид, че 2019 г. е годината на 5G и все по-голямото навлизане на 8K при екраните.
Вярно е, че мрежите са изключително ограничени към този момент, но тепърва започват да илизат смартфони с 5G модеми, които все пак ще трябва да използват капацитета си, а точно затова очакваме и по-бързото развитие на мрежите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *