post

Плановете на HTC за CES изглежда включват анонсиране на нов шлем с поддръжка на виртуална реалност и разширена реалност. Компанията официално ще покаже малкото и леко устройство за първи път на 5 януари, но вече предостави пред The Verge рендер, който показва дизайн в стил очила. Устройството, за което HTC все още не е обявило име, изглежда има предна и странична камера.

Тези камери ще бъдат ключова част от плана на HTC за предоставяне на пълноцветно видео. Както при Meta Quest Pro и Pico 4, с тях ще можете да видите оцветена версия на физическия свят около вас, без да се налага да сваляте шлема. Това също трябва да позволи на HTC да предложи по-завладяващо изживявание със смесена реалност, отколкото бихме получили с черно-бяло видео.

Нещо повече, очилата може да предлагат по-динамичен обхват от конкурентните модели, което може да позволи на потребителите да четат по-лесно текст на екраните на компютъра или телефона си (поне без да ги свалят).

Според HTC, потребителите ще получат два часа употреба с едно зареждане, докато контролерите ще разполагат с шест степени на свобода и проследяване на ръцете. Очилата ще могат да работят като самостоятелно устройство или да се свържат към компютър за по-взискателни VR игри. Могат също да бъдат използвани за упражнения, забавление и продуктивност.

Все още не е ясно дали новият модел ще има вградено проследяване на очите, но е наличен сензор за дълбочина, който може да позволи по-задълбочено картографиране на заобикалящата среда на потребителя. Освен това, HTC съобщи пред The Verge, че очилата ще защитават поверителността на потребителите, като съхраняват данни в криптиран локален дял. Цената и наличността все още не са ясни. Ще разберем повече за модела – включително неговото име – след няколко кратки седмици.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *