post

HTC не спира бизнеса си със смартфони, а всъщност се готови да следва нова стратегия за пускане на 1-2 мобилни телефона всяка година. В неотдавнашни изявления Хуанг Джаойинг, старши вицепрезидент на HTC за глобален бизнес и маркетинг, очерта плановете и перспективите на компанията относно нейното бъдеще в силно конкурентния сектор на мобилните телефони.

Стратегията на HTC се съсредоточава върху поддържането на партньорството с Qualcomm и използването на процесори от серия Snapdragon 7 в предстоящите модели. Това решение е в съответствие с целта на компанията да се погрижи за това, което тя възприема като „по-подходящи“ нужди на своите клиенти, вместо да премине към по-модерната серия Snapdragon 8.

Компанията дава приоритет на основната функция на мобилните телефони: комуникацията. Докато дизайнът и технологията могат да се развиват, HTC подчертава трайното значение на мобилната комуникация, насочвайки своите продуктови разработки и стратегии за пускане на пазара. Конкретните спецификации и датите на пускане на пазара за предстоящите модели през 2024 г. все още не са обявени.

Неотдавнашното пазарно представяне на HTC, особено продажбите на серията HTC U23, утвърди стратегическия избор на HTC. Според Хуанг Джаойинг, серията U23, включваща моделите U23 и U23 Pro се радва на значително увеличение на продажбите от поне 30% в сравнение с предишния HTC Desire 22 Pro. Това постижение е забележително, като се има предвид, че серията U23 е налична само от шест месеца. Фокусът на HTC върху подобряването на функциите на телефона, особено модулите на камерата явно получава положителен отговор на пазара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *