post

Скоро след като анонсира прехода си към нова стратегия за портфолио от няколко марки, HMD Global Oy (“HMD”), най-големият европейски производител на смартфони, обяви още един ключов момент от развитието си: за втора поредна година финландската компания е отличена с впечатляващия платинен рейтинг от водещия международен стандарт за устойчивост EcoVadis. Компанията е в топ 1% от предприятията и 98% от одитираните компании за ангажираността им с устойчиви практики в производството на комуникационно оборудване.

Изключително горди сме, че за втора поредна година получихме платинения рейтинг за устойчивост на Eco Vadis. С оглед на неотменния ни ангажимент да предоставяме висококачествени мобилни устройства на достъпни цени на потребителите по целия свят, всеки един от нас в HMD е развълнуван за бъдещето ни, което се изразява в проектиране на иновативни продукти, които издържат дълго, намаляване на електронните отпадъци, подпомагане на хората да запазят мобилните си устройства за повече време и оказване на положително въздействие върху планетата”, заяви Жан-Франсоа Барил, съосновател, председател и главен изпълнителен директор на HMD Global.

Рейтингите на EcoVadis, най-големият и надежден стандарт за устойчивост на бизнеса в света, се основават на доказателства и обхващат четири теми за устойчивост: Околна среда, Труд и права на човека, Етика и Устойчиви обществени поръчки.

Платиненият рейтинг е знак за усъвършенствания структуриран и проактивен подход на компанията към устойчивото развитие. Той служи като показател за положителни намерения, тъй като оценяваните компании се стремят да подобрят своите резултати в управлението на устойчивостта и да стимулират въздействието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *