post

Базираната във Финландия HMD Global, която се занимава с маркетинга и световното разпространение на съвременните телефони с марка Nokia, потвърди събитието си на 6 октомври. Според слуховете се очаква да видим Nokia G50 5G и таблет Т20.

Всъщност това ще е първият таблет на Nokia след N1 от 2014 година. Очаква се той да е на много достъпна цена. Разбира се това означава, че не трябва да очакваме много по отношение на суровата мощност, производителността на дисплея или оптиката от 10.4 инчовия Nokia T20, който въпреки всичко може да се противопостави на гамата Amazon Fire и стандартния iPad на Apple за титлата “бюджетен таблет”.

Познавайки HMD, силно се съмняваме, че това събитие ще е посветено само на един продукт, особено Android от нисък или среден клас. Имайки това предвид, смартфонът от среден клас Nokia G50 5G също изглежда почти гарантиран за стартиране на 6 октомври, но има висок шанс да видим още телефони като G300 и X100. За съжаление последните два са забулени в мистерия и въпреки, че имената им предполагат спецификации от по-висок клас, не можем да се осмелим да мечтаем за нов флагман след Nokia 9 PureView.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *