post

Американският компютърен концерн Hewlett Packard Enterprise е договорил да продаде софтуерния си бизнес на британската компания Micro Focus в сделка за 8.8 млрд. долара, съобщи “Ройтерс”.

Сделката бележи поредното свиване на един от пионерите в Силициевата долина, като същевременно изстрелва Micro Focus сред водещите европейски технологични компании.

Подразделението Autonomy, което преди пет години Hewlett Packard придоби за 11 млрд. долара в неуспешен опит да пробие в софтуера, се връща в британски ръце чрез сделката, сключена при стойност много под първоначалната.

Главният изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise Мег Уитмън концентрира дейността на компанията върху няколко дейности като създаване на компютърни системи, съхраняване на данни и технологични услуги, откакто миналата година я отдели от производителя на производителя на компютри и принтери Hewlett Packard, информира БТА.

Това е втората голяма корпоративна сделка, включваща британска компания, след като при референдум на 23 юни британците решиха да напуснат ЕС, за което мнозина експерти се опасяваха, че ще попречи на сливанията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *