post

Най-новото поколение Gorilla Glass Victus 2 ще е с подобрена устойчивост при падане върху грапави повърхности, твърди компанията. Според нея Gorilla Glass е използвано в 8 милиарда устройства на 45 големи марки и 85% от купувачите в Китай, Индия и САЩ смятат издръжливостта за основен фактор при покупката на смартфон.

Gorilla Glass Victus 2 се фокусира върху устойчивостта на падане. Компанията използва нов състав на стъклото, който потеницално ще спаси устройствата при случайни изпускания върху грапави повърхности. Асфалтът може да остави драскотини върху екрана, а бетонът в най-лошия случай може да го счупи.

Corning посочва, че при лабораторни тестове се вижда, че стъклото от най-ново поколение издържа на падане от 1 метър върху бетон и от 2 метра върху асфалт. Victus 2 също така осигрява устойчивост на надраскване с 4х по-добра, в сравнение с конкурентите си.

В своето изявление компанията посочва, че “днешните смартфони са блидо 15% по-тежки, а размерите на екрана са с до 10% по-големи, отколкото преди 4 години, увеличавайки напрежението върху стъклото и вероятността от повреда. Gorilla Glass Victus 2 предефинира издръжливостта за потребители и производители”.

Устройства с новото защинто стъкло се очаква да се появят на пазара в следващите месеци. Въпреки че все още няма информация кое ще е първото такова, слуховете предполагат, че това ще е Galaxy S23.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *