post

Google се готви да представи второто си поколение смарт часовник на 5 октомври. Компанията вече сподели реклама на устройството, разкривайки дизайна му, който е подобен на този на първия модел.

Слуховете обаче се погрижиха да научим някои подробности за характеристиките на pixel Watch 2. Според 9to5Google, часовникът ще има температурен сензор, който ще отчита показанията на кожата. Това е различно от Fitbit Sense 2, който измерва температурата само през нощта. Остава да научим дали сензорът ще се използва и за проследяване на женския цикъл, подобно на този на Galaxy Watch 5 и 6.

Google вече предлага приложение за лична безопасност на Pixel Watch, но с второто поколение на часовника то ще работи в тандем с телефоните Pixel и ще получи значимо подобрение – функция за откриване на автомобилна катастрофа. Приложението ще показва основна медицинска информация, за да е от полза на спешните служби и ще позволи на потребителя да споделя местоположението си с доверени контакти при нужда. Ще работи и без връзка с телефона, ако часовника поддържа LTE.

Pixel Watch 2 ще предлага и обратно отброяване за проверка на безопасността, което ще позволи на Personal Safety да прави опити да провери дали потребителя е добре, а ако не успее, да се свърже със спешните контакти.

Твърди се още и, че ще се завърне функцията на Wear OS за превод, но ще е вградена в Google Assistant, вместо в отделно приложение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *