post

През октомври Google представи своите Pixel 6 и Pixel 6 Pro с вградени в дисплея сензори за пръстови отпечатъци за биометрично удостоверяване, но двата модела не предлагат функция за отключване с лице, както се очакваше. Въпреки това пропускът все още може да бъде запълнен, тъй като изходния код на Android 12L включва препратки към функцията за лицево разпознаване на смартфона, задвижван от Tensor.

Редовете намекват за способността на смартфон Pixel да превключва между лицев идентификатор и разпознаване на пръстов отпечатък, за да бъде откюлчен. Единствените модели Pixel, които имат лицево отключване са Pixel 4 и 4XL, но те не се доставят със скенер за пръстови отпечатъци, което означава, че кодът се отнася за по-ново устройство – Pixel 6 Pro.

Кодът обаче включва и препратки към удостоверяване на лице, което се счита за експериментална функция в гамата Pixel 6. Това обяснява защо все още не е достъпно за потребителите.

Въпреки това, ако Google реши да достави Face Unlock в Pixel 6 Pro с Android 12L или Pixel Feature Drop, другият модел от серията може и да не го получи, тъй като препратките в кода не го споменават. Това е доста объркващо, тъй като Pixel 6 Pro няма специален хардуер за лицево разпознаване. Може би компанията иска да запази Face Unlock ексклузивна за по-големия Pixel 6, въпреки че преди години се подиграваше на Apple и нейното диференциране на функциите според големината на телефоните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *