post

Google Maps получава три нови функции, които ще ви помогнат да координирате по-добре лятната си ваканция.

Първата функция предлага реалистични 3D изображения на близо 100 световни забележителности в градове като Барселона, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио. Това е първата стъпка към стартирането на Immersive View, която комбинира AI със Street View, въздушни и сателитни изображения, за да позволи на потребителите да “летят” над дадена област и да видят как тя изглежда в различни часове на деня, да “надникнат” в барове и ресторанти и да усетят атмосферата.

Втората функция е свързана с колоезденето, което според Google е нарасало с 40% в световен мащаб. С новата информация за велосипедни маршрути ще можете да сравнявате различни пътеки. Данните ще ви покажат надморската височина, трафика, стълби или стръмни хълмове.

Третата нова функция касае известията за споделяне на местоположение, които можете да получавате когато приятел пристигне или напусне дадена локация. За да защити поверителността, Google позволява тази функция само на потребители, които предварително са се съгласили да споделят местоположението си с вас и ще получават известия, че тя е включена.

Две от новите опции се въвеждат в момента за Android и iOS приложението и това са въздушните изгледи и споделянето на местоположение, а велосипедните маршрути ще са налични след няколко седмици в градовете, където вече са достъпни упътванията за колоездене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *