post

Google Maps започва тестове с навигация с добавена реалност. Услугата вече се разпространява към някои потребители, но техният брой засега е доста ограничен, съобщава компанията пред The Wall Street Journal.

Функцията позволява на потребителя да пусне камерата на телефона и да гледа през дисплея. На него ще се показва комбинация от карта и видео с наслагване на знаци и насоки за движение.

Основната функционалност си остава същата, както и самата навигация. Променен е само начинът на нейното визуално представяне за потребителя. При това Google предвижда тази функция да се използва за кратко, когато потребителят се обърка. Ако задържи телефона вдигнат твърде дълго време, приложението ще го призове да не го използва постоянно, а само да слуша.

Ако потребителят не изпълни поканата, то след малко приложението ще изключи дисплея. Това е направено с цел безопасност и удължаване на живота на батерията. За сега функцията ще се поддържа само от по-малко телефони, но се очаква постепенно броят им да се увеличава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *