post

Google Drive скоро ще се превърне в доста по-пълноценна система за архивиране на данни на компютър. В края на месеца Google ще пусне новото допълнително приложение Backup and Sync, съобщава The Verge.

Чрез него Google Drive ще може да архивира файловете във всяка папка на компютъра. За момента това е възможно само в собствената папка на Drive и потребителят трябва да копира желаните за архивиране файлове в нея. Чрез Backup and Sync тази необходимост отпада.

Освен това приложението ще бъде основно за компютри, като Google препоръчва на потребителите да го изтеглят и използват вместо стандартния Google Drive. Бизнес потребителите обаче ще останат със стандартния Google Drive поне за сега.

Google не е уточнила подробностите по Backup and Sync, но се очаква приложението да използва наличното пространство в Google Drive профила на дадения потребител. За безплатните акаунти то е 15GB.

Backup and Sync би трябвало да отговори на исканото от доста време от потребителите приложение, което да има функционалност подобна на Dropbox. То ще е по-гъвкаво и лесно за работа и се очаква да запази и повечето от функциите на Drive, като например възможността за отваряне и редакция на повечето популярни файлови формати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *