post

Google обяви нов редизайн на Google Assistant за Wear OS. При стартиране на екрана ще видите “Здравейте, как мога да помогна?”, а четири различни по цвят светлини ще се появят в долната част на дисплея – синьо, червено, жълто и зелено.

Има някои прилики с новия потребителски интерфейс на Google Assistant, ексклузивен за телефоните Pixel. В допълнение гигантът посочва, че дигиталният му асистент има “по-бърза от всякога реакция на часовника ви”.

За да насърчи използването на Google Assistant за носими устройства, компанията посочва, че можете да го помолите да настрои таймер по време на готвене, да сте в течение на срещите си, като попитате за календара си, или да си пуснете любимата музика.

Новият интерфейс в крана сметка ще е наличен на Galaxy Watch 4 и 4 Classic, като изтеглите приложението от Google Play. Текущата версия не е налична на нито едно носимо устройство на Samsung, а Google не разкри кога може да пусне новия Google Assistant за други устройства с Wear OS.

Говорейки за Wear OS, Google посочи, че всички устройства, използващи операционната система, ще могат да предават поточно мелодии от YouTube Music през WiFi или клетъчната мрежа, вместо първо да изискват аудиото да бъде изтеглено.

Другият любопитен факт се отнася до слушалките Nothing Ear (1), които до сега нямаха достъп до дигитален асистент. Нова актуализация на фирмуера им обаче дава на потребителите достъп до Siri, Alexa и разбира се Google Assistant. За съжаление обаче безжичните слушалки на Nothing не могат да използват дума за събуждане, за да активират асистента, а трябва да бъдат докоснати три пъти за целта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *