post

Chrome OS е една от най-лесните за използване и леки операционни системи за лаптопи. Google продължава да я подобрява и да добавя нови функции и вместо да трябва ръчно да сваляте актуализациите, има опция, с която лаптопът може автоматично да го прави.

Според 9to5Google обаче, компанията се кани да ви позволи да контролирате по-добре ъпдейтите. Промяна в кода сочи, че компанията работи по добавяне на възможност, която ще ви даде избор дали да актуализирате операционната система автоматично, или не.

Докладът разкрива, че изскачащ прозорец ще предупреждава потребителите, когато деактивират автоматичните актуализации и ще им напомня причините, поради които не трябва да го правят. Устройството може да не работи правилно и да има проблеми с производителността и сигурността.

Причината Googleда добави опцията за ръчни актуализации е, че моеж би иска да започне стриктно тестване на новата Chrome OS Flex с множество ъпдейти, които ще пуска всяка седмица. С новата възможност вместо да бомбардира потребителите с ъпдейти, тя ще им даде възможност ръчно да актуализират своя лаптоп когато пожелаят.

Няма информация кога точно функцията ще се появи в Chrome OS, но може би това ще се случи скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *