post

Google обяви, че ребрандира операционната система за умни часовници и аксесоари Android Wear. Тя вече ще се казва Wear OS. Новото име има и придружаващо мото: “Направи всяка минута от значение”.

Една от причините за промяната е желанието на Google да символизира, че Wear OS не е платформа само за Android. Тя все пак работи и с iOS. Освен това името наподобява и формата на Apple, чиято конкурентна платформа се казва watchOS.

Google казва, че през 2017 г. един от всеки трима нови притежатели на умен часовник с Android Wear е използвал iPhone. Компанията допълва, че на пазара вече има над 50 часовника с нейната операционна система, която постепенно привлича вниманието и на популярни брандове.

“Новото име по-добре рефлектира нашата технология, визия и най-вече – хората, които носят нашите часовници. Вече се казваме Wear OS by Google – опеарционна система за умни аксесоари, която е за всички. Ще започнете да виждате новото име на часовника и на приложението на телефона си в рамките на следващите няколко седмици”, пише Google в блога си.

За сега промяната на името е единствената новина около Wear OS. Google обаче допълва, че ще има доста повече за платформата по време на годишната си конференция, която е в началото на май.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *