post

Google е прекратила не едно приложение и функция в миналото, което не е изненадващо за такава корпорация. Последната жертва обаче е приложението за разширена реалност Measure, което вече не може да бъде изтеглено от Google Play.

Measure стартира като приложение за несъществуващата платформа на Tango AR на технологичния гигант, докато Google разшири своята наличност за всички смартфони, поддържащи ARCore през 2018 година. Сега компанията потвърди, че приложението вече няма да се поддържа, а вместо него препоръча да се използва някоя от многоброните алтернативи в Google Play Store.

Така, ако не сте инсталирали Measure преди това, вече няма да можете да го видите в магазина. Ако пък то все още е на телефона ви, в списъка вече се посочва, че то не се поддържа и няма да се актуализира в бъдеще. Въпреки това обаче, ще можете да продължите да го използвате.

Както подсказва името ме, Measure превръща устройството ви във виртуална рулетка, която можете да използвате, за да научите размерите на реални обекти, като просто насочите камерата към тях. Въз основа на отзивите, оставени от потребители в Google Play, приложението е било нестабилно и склонно към сривове. Измерванията му също не са били съвсем точни, а характеристиките – доста бъгави. Компанията пусна много малко актуализации на приложението, а развитието му вървеше бавно, което явно е в основата на решението за прекратяване на поддръжката му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *