post

Google представи първия си смарт часовник Pixel Watch с OLED дисплей и чипсет Exynos 9110. той съчетава най-добрите функции на Google и Fitbit за здраве, фитнес и машинно обучение.

Часовникът предлага кръгъл OLED дисплей с устойчиво на надраскване стъкло Gorilla Glass 5. Работи с WearOS 3.5 и пристига с тонове здравни функции. Корпусът му е от неръждаема стомана с размер 41 мм и дебелина 12.3 мм, а теглото му е само 32 грама без каишката.

От долната страна има сензори, които отчитат сърдечен ритъм на интервал от 1 секунда, проследяват съня, измерват кислорода в кръвта и правят ЕКГ. Те са разположени хоризонтално в центъра и са заобиколени от два полукръга. Това е най-точното проследяване на пулса на Fitbit досега, твърди Google.

Що се отнася до процесора, часовникът работи с Exynos 9110 на Samsung, който за последно беше използван в Galaxy Watch 3, но включва и допълнителен копроцесор Cotrex M33 за оптимизиране живота на батерията. Освен това идва с 2 GB RAM и 32 GB памет.

Pixel Watch поддържа Bluetooth 5.0, LTE, WiFi и NFC за безконтактни плащания. Освен това разполага с компас, вграден GPS и сензори за отчитане на движение като акселерометър и жироскоп. Има вграден микрофон и високоговорител за Google Assistant и разговори.

Часовникът има 294 mAh батерия и се твърди, че издържа 24 часа употреба. Той е водоустойчив до 5 АТМ, което означава, че може да издържи налягане еквивалентно на 50 метра дълбочина.

Цената на Pixel Watch започва от 349 долара за модела с GPS и Bluetooth, а LTE версията струва 399 долара. Той се предлага само в един размер, предварителните поръчки вече започнаха, а доставките ще стартират на 13 октомври.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *