post

След множество слухове и спекулации, Google най-сетне представи първия си смарт часовник – Pixel Watch. Както и очаквахме, възоснова на изтеклите преди това изображения, дизайнът на часовника е свеж – кръгъл форм-фактор, наподобяващ стандартен ръчен часовник.

Въпреки че разполага с въртяща се рамка, Pixel Watch има и тактилна въртяща се коронка отстрани. Компанията не разкри цветовите опции, но по-рано източници от индустрията предположиха, че корпусът е от рециклирана неръждаема стомана и часовникът ще се предлага в три цвята – черно, сиво и златисто.

Естествено Pixel Watch идва с набор сменяеми каишки, които ще увеличат възможностите за персонализация. Най-вероятно на пазара ще се появят и допълнителни цветове, произведени от трети страни.

Минималистичният часовник се захранва от собствената операционна система на компанията Wear OS 3, но Google отбеляза, че тя ще бъде допълнително надстроена за него и ще донесе повече функции, подобрен потребителски интерфейс, по-плавна навигация и интелигентни известия.

Всичко е проектирано така, че с един поглед или с глас да можем да комуникирае с часовника. Google Assistant ще може да ни помогне за информация, Maps ще ни упътва в движение, а с Wallet ще можем да оставим стандартния портфейл у дома.

Pixel Watch ще има и поддръжка за Google Home за управление на интелигентни домашни устройства, както и дълбока интеграция с Fitbit за здравословни и фитнес изживявания. Устройството ще излезе на пазара тази есен, заедно с Pixel 7 и 7 Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *