post

По-рано този месец Google представи първия си сгъваем смартфон, наречен Pixel Fold. В момента устройството е готово за предварителни поръчки в няколко избрани държави, а доставките му започват на 27 юни. Сега обаче компанията разкри пред Android Authority, че е работила и върху второ сгъваемо устройство.

Признанието беше направено от Айви Рос, ръководител на дизайна на хардуера на Google в официален подкаст Made by Google. Същият екип, който е отговарял за Pixel Fold е създал и втори модел, който обаче не е одобрен за пускане на пазара, тъй като екипът е сметнал, че не е достатъчно добър. Рос добавя още, че принципът на компанията е да пуска само устройства, които са достатъчно добри, или по-добри от това, което вече е на пазара.

Изненадващото признание не разкрива конкретни подробности за второто сгъваемо устройство и така никога няма да разберем дали то е имало същия форм-фактор като Pixel Fold или е било с дизайн на мида. Google е преценила, че Pixel Fold е по-добрият модел, но признанието сочи, че компанията има планове да продължи да създава сгъваеми устройства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *