post

По време на Google I/O 2019 се открои следващото поколение Google Assistant. Новата версия ще работи на устройства, а не в облака, което ще й позволи да изпълнява до 10 пъти по-бързо командите. Освен това имаме множество нови функции – гигантът обяви, че асистентът ще може да реагира на поредица от множество запитвания, засягащи много и различни приложения, без да е нужно потребителят да повтаря фразата Okay Google. Новият асистент ще може да използва и Duplex on the web, за да изпълни определени задачи, като попълване на формулари например в реално време.

Google Assistant става все по-личен, придобивайки умения в разбирането на отношенията ви с хората и местата, което ще направи разговорите ви с него по-естествени. Скоро ще можете да задавате и напомняния за други хора, например членове от семейството ви, както и да спрете аларма, без да използвате горещата фраза.
Google обяви няколко помощни функции и за други продукти. Интелигентните дисплеи получават уникалната функция Picks for you, при която асистентът предоставя по-контекстуални и персонализиране резултати, възоснова на предишните ви търсения. Той ще е достъпен и в Waze в следващите няколко седмици. Това обаче съвсем не е всичко, google Assistant получава и ново табло за управление при шофиране с най-релевантните функции като навигация и повиквания. Той ще дебютира с новите смартфони Pixel, които ще видим по-късно тази година, а част от функциите му ще се появяват през следващите месеци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *