post

Google Assistant безспорно е един от най-добрите виртуални асистенти. Той може да контролира дома ви, да отговаря на вашите въпроси и да прави почти всичко, което е във възможностите на виртуален асистент. Сега, според нов доклад, Google ще го направи още по-умен.

9to5Google посочва, че компанията планира да добави бързи фрази към Google Assistant. Функцията ще ви позволи за си взаимодействате с асистента, без да казвате ключовите думи “OK Google” или “Hey Google”. Например в момента, за да попитате Google Assistant какво е времето, трябва да кажете “Hey Google, what’s the weather like today?”, а с бързите фрази ще можете просто да попитате “What’s the weather?”.

Според публикацията бързите фрази ще са разделени по категории като Препоръчани, Аларми, Свързване, Обща информация, Светлини, Управление на медиите, Таймери и Задачи. Това може да означава, че ще видим функцията още в Pixel 6 и Pixel 6 Pro. По-рано Google заяви, че чипът Tensor, който ще захранва новите телефони от серията Pixel 6, ще може да обработва сложни AI и ML модели, като например събуждане на Google Assistant офлайн и това изглежда е стъпка в тази посока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *