post

На пазара вече има над 200 различни устройства, които работят с Android Go, обяви Google, цитирана от 9to5Google. Освен това компанията подготвя специална, олекотена версия на Android 9 Pie за тези устройства.

Android 9 Pie Go Edition ще бъде насочена към най-евтините смартфони. Това са телефоните, които са първи смартфони за много потребители по света, особено в развиващите се държави. Тези устройства са по-евтини, с по-слаби характеристики и се нуждаят от операционна система, която е съобразена с това.

Android 9 Pie Go Edition ще е точно това. Платформата е по-малка, като освобождава още 500МВ пространство, което означава, че Android 9 Go ще е около 3GB. С около 50% са смалени и някои от приложенията на Google като Android Messages, Maps, Assistant, YouTube.

Освен това платформата ще се зарежда по-бързо. Ще разполага и с някои мерки за сигурност, които вече са част от пълната версия на Android. Потребителите ще имат достъп и до функцията за следене на времето, което са прекарали в използване на различни приложения и ограничаването им.

Google казва, че Android Go устройствата вече се предлагат в над 120 държави. Това е добро постижение като се има предвид, че Android Go стартира този април. Компанията казва още, че до края на годината над 100 производители са планирали да пуснат свои Android Go устройства, включително и с новата Android 9 Pie Go Edition.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *