post

Google обяви новата си AI технология за разговори, наречена Bard, която ще започне да се разпространява в следващите седмици. Bard ще се конкурира директно с ChatGPT, създаден от OpenAI и се захранва от големия езиков модел на компанията, наречен Language Model for Dialogue Applications.

Google разкри, че ще отвори тази технология за “доверени тестери”, преди да я направи достъпна за по-широк кръг или преди публичното й пускане. Сундар Пичай посочи: “Скоро ще видите функции, задвижвани от AI в Search, които дестилират сложна информация и множество перспективи в лесни за симлане формати, така че можете бързо да разберете голямата картина и да научите повече от мрежата, независимо дали това е търсене на допълнителни перспективи, или навлизане по-задълбочено в свързана тема”.

Всичко това идва след организирана среща в Google, на която служители изразиха загриженост относно конкурентното предимство на компанията в областта на технологиите за изкуствен интелект поради внезапното нарастване на популярността на ChatGPT. Към момента Google не е разкрила повече подробности за Bard и нейните способности, освен няколко примера. Очаква се да научим повече на предстоящото събитие Google Presents на 8 февруари в Париж.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *