post

Google Pixel 6 и iPhone 13 несъмнено са най-обсъжданите смартфони тази есен. Сега изглежда, че двете технологични компании ще се сблъскат още веднъж, тъй като нов доклад сочи, че Google се стреми да пусне серията Pixel 6 на 13 септември. Това е само ден преди Apple да представи своите нови устройства iPhone 13.

Информацията идва от публикация в китайската социална мрежа Weibo. Потребителят Bald Panda твърди, че Google ще пусне серията си водещи смартфони на 13 септември. Това може да се окаже вярно, тъй като източникът има солидна репутация с течовете. В поста датата на пускане на iPhone 13 се споменава като 15 септември, но това вероятно се дължи на пресмятането на разликата между часовите зони в САЩ и Китай.

Google визуализира своята серия Pixel 6 миналия месец, като обяви, че смартфоните ще се захранват от първия по рода си собствен чип Tensor. Те ще бъдат изработени от висококачествени материали като метал и стъкло и ще имат топ спецификации, но ще се доставят без зарядно в кутията. Сред харатеристиките са mmWave 5G модем на Samsung, вграден скенер за пръстови отпечатъци и поддръжка на до 33W скорости за зареждане.

От своя страна iPhone 13 е един от най-очакваните смартфони тази година. Той ще включва подобрения като 120 Hz ProMotion екран, по-голяма батерия, по-мощна камера и по-малък прорез на дисплея. Появиха се и слухове, че устройствата от серията ще поддържат спътниковата комуникационна система LEO. Към момента обаче нито едно от двете събития нее обявено официално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *