post

Google току-що пусна нова актуализация за сигурността и тримесечните нови функции за съвместимите устройства Pixel. Тя ще добави някои нови възможности за моделите от Pixel 3a до Pixel 5a, а серията Pixel 6 ще получи ъпдейт следващата седмица.

Сред новите функции е Quick Tap to Snap на Snapchat, която ще работи с Pixel 4a 5G и по-нови модели. С нея потребителите ще могат да докоснат два пъти гърба на своя Pixel, за да отворят Snapchat камерата, докато устройството е заключено. Нов ексклузивен филтър “Pixel Face” ще бъде достъпен в приложението само за потребители на Pixel. Те ще могат и да регулират колко дълго ще трябва да натискат бутона за захранване, за да активират Google Assistant на Android 12.

Потребителите на Pixel обичат Now Playnin, защото им казва незабавно името на изпълнителя на песента, която се възпроизвежда във фонов режим. С новия ъпдейт, ако функцията не може автоматично да го открие, ще можете ръчно да направите търсене на тази информация, което обаче ще изисква връзка с интернет.

Използвайки инструментите за машинно обучение на чипа Tensor, режимът на разговор ще се отърве от някои околни шумове. Това ще работи като вълшебен филтър за уши. Просто ще трябва да насочите камерата на вашия Pixel към човека, с когото говорите и телефонът ще свърши своята работа.

С актуализацията можете да чувате по-сълни баси през Pixel Buds-A, като използвате контролите във всяко партньорско приложение на телефони с Android, работещи с версия 6.0 и по-висока. Тя позволява също така и ултра-широколентова връзка на Pixel 6 Pro, подобрявайки конкуренцията на Pixel и AirDrpo на iPhone. С нея файловете могат да бъдат изпратени до четирима души. Подобно на AirDrop, Nearby Share ще ви каже кога около вас има хора с активирана функция, но фйловете трябва да се изпращат един по един.

Последната актуализация на Googleоправя и много бъгове и подобрява изоставащия сензор за пръстови отпечатъци на Pixel 6. Тя премахва бъга, който кара телефоните Pixel да извършват произволни обаждания към 911 и коригира този, който причинява замръзване на приложения и потребителски интерфейс, подобрява възпроизвеждането на аудио.

Актуализацията отстранява и проблем, който причинява чуване на нежелани шумове във видеоклипове, записано с телефони Pixel, защитени с определени калъфи. Поправя и грешка, причиняваща прекъсване на микрофона по време на разговор, както и проблема със случайни звуци при регулиране на силата на звука.

Направени са подобрения в безжичното зареждане за съвместимите модели, включително и тези с откриване на подравняването при Pixel Stand. Носи повече стабилност и производителност на сензира за пръстови отпечатъци на Pixel 6 и 6 Pro.

Функцията за откриване на автомобилна катастрофа, която автоматично вика помощ, когато телефонът ви установи, че е възникнал сбълъск, вече е достъпна в Тайван, Италия и Франция, а приложението Recorder вече ще разпознава немски, френски и японски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *