post

Вече можете да запазите снимките си заключени на устройства с Android и iOS, благодарение на функцията Locked Folder в Google Photos, дори и да не притежавате устройство Pixel.

След като стартира функцията на Pixel през май месец тази година, Google я пуска на всички устройства с Android и iOS. Ако все още не знаете какво представлява тя – това е папка с контролиран достъп, където можете да запазвате снимки и клипове. Те няма да се виждат в Google Photos или в други подобни приложения на устройството ви. Контролът на достъпа е под формата на биометрични данни или парола.

Това означава, че ако не дадете паролата на друг, тези снимки ще са достъпни единствено за вас. От друга страна обаче, запазените в заключената папка кадри, няма да бъдат синхронизирани с Google Photos или друга облачна услуга. Когато използвате заклучени папки, можете да сте сигурни, че вашите снимки няма да бъдат компрометирани и да се окажат в грешни ръце, стига да не споделите паролата си.

Функцията Locked Folder ще стане достъпна за iPhone в началото на 2022 година, докато потребителите на Android ще я имат “скоро”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *