post

GLOBUL получи специалната награда „Корпоративен собственик на електрически автомобил“ в конкурса „Автомобил на годината 2014“, организиран от Прес Автоклуб България.

Операторът бе отличен като един от първите корпоративни собственици на електромобил в България, направила цялостен анализ за ползите от използването му в сферата на бизнеса. Наградата бе връчена на Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ в GLOBUL.

„За нас е чест да получим подобно отличие, тъй като то е доказателство, че усилията ни се оценяват от обществото. Инвестирахме в придобиването на електрически автомобил Peugeot iOn като част от дългосрочната ни екологична стратегия, насочена към опазването на околната среда и природните ресурси. Гордеем се, че GLOBUL е един от първите ползватели на електромобил в България и се надяваме, че повече компании ще последват примера ни.“ – коментира по време на церемонията Ясен Гуев.

GLOBUL стана собственик на един от първите официално регистрирани електромобили в България – Peugeot iOn, през март 2011 г. В момента електромобилът се използва за нуждите на служители от Отдел „Човешки ресурси и администрация“ в централния офис на оператора в София.

Peugeot iOn е 100% електрически автомобил, който съчетава маневреност с високо ниво на комфорт. Автомобилът се отличава с безшумност и липса на вредни емисии от електрическия двигател, като при това предлага удобствата на обикновените автомобили като сервоволан, климатик, радио CD съвместимо с MP3 и Bluetooth, електро-управляеми стъкла и др.

Електромобилът осигурява 150 км пробег в стандартен европейски цикъл на движение с едно зареждане. Пълното зареждане на литиево-йонната батерия се извършва за шест часа чрез стандартен контакт от електрическата мрежа, а бързото презареждане става чрез специално зарядно устройство, което позволява до 80% зареждане на батерията за 30 минути.

Традиционният конкурс „Автомобил на годината“, част от веригата международни конкурси „Car of the Year Awards”, се проведе у нас за седемнадесети пореден път по инициатива на „Прес Автоклуб България“. В него членуват общо 49 български автомобилни журналисти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *