post

GIGABYTE продължава развитието на новите AMD EPYC платформи с пускането на AMD EPYC вариант на Серията сървъри с оптимизирана плътност на компанията.

GIGABYTE H261-Z60 поема 4 отделни, „hot pluggable“, плъзгащи се сървърни „чекмеджета“ в 2U сървърно шаси. Отделните сървърни възли, или модули се изваждат и поставят обратно от задния панел на шасито без изключване на цялата система.

Епична (EPYC) производителност

Всеки от 4-те сървъри поддържа два процесора AMD EPYC 7000 серия, с до 32 ядра, 64 нишки и 8 канала памет на процесор. Следователно, всеки модул може да включва до 64 ядра и 128 нишки изчислителна мощност. По отношение на паметта, всеки цокъл използва 8-те канала на EPYC с 1 x DIMM на канал (8x DIMM модула на цокъл, за общ капацитет от 16x DIMMS на сървърен модул (над 2TB памет се поддържа от всеки отделен сървър в шасито).

Голямата изчислителна плътност на тази система позволява площта заемана от информационнен център да бъде намалена с до 50% в сравнение със стандартен 1U двупроцесорен сървър. GIGABYTE наскоро демонстрира, че сървърният дизайн е отлично оптимизирам за AMD EPYC с постигането на един от върховите резултати в бенчмарка SPEC CPU 2017 за AMD EPYC еднопроцесорна  и двупроцесорна системи

Поддръжка на ултра бърз сторидж

Отпред на шасито са разположени 24 броя 2.5” „hot-swappable“ гнезда за дискове, които предлагат място за 6 броя HDD или SSD SATA / SAS сторидж устройства на сървърен модул. Освен това, всеки от модулите разполага с два M.2 порта (PCIe Gen3 x 4) за поддръжка на ултра бързи NVMe запаметяващи устройства. Поддръжката на две M.2 устройства е двойно по-голяма от капацитета на конкурентните системи на пазара.

Най-добра в класа гъвкавост за разширение

Във всеки сървърен модул са вградени два 1GbE LAN порта като стандартна мрежова свързаност. Освен това, всеки от тях разполага и с 2х нископрофилни PCIe Gen3 x16 слота с половин дължина (half-length low profile) и 1x OCP Gen3 x16 мецанин слот за допълнителни разширителни адаптери като високоскоростни мрежови адаптери или RAID сторидж карти. В този клас и този форм фактор GIGABYTE предлага най-добрите опции с разширителни слотове.

Лесно и ефективно управление на множество сървърни модули

Сървърната платформа H261-Z60 разполага с общ системен Aspeed CMC централен управляващ контролер и модулен LAN комутатор, който се свързва вътрешно към Aspeed BMC контролерите във всеки сървърен модул. Това води до само една MLAN връзка, необходима за управлението и на четирите сървъра, или по-малко кабели нагоре по шкафа и по-малко необходими портове на комутатора на шкафа (само един порт за цялата система вместо четири за отдалеченото управление на всички сървърни модули).

Ринг-топология за мулти-сървърно управление

Отивайки една стъпка по-напред, сървърът H261-Z60 има и способността * да създава връзка тип „пръстен“ (“ring”) за управление на всички сървъри в шкафа. Нужни са само две връзки към комутатор, докато всички сървъри са свързани един с друг във верига. Пръстенът няма да бъде нарушен дори ако даден сървър във веригата бъде изключен. Това може допълнително да намали окабеляването и използването на комутаторни портове за още повече снижаване на стойността на притежаване и повишаване ефективността на управлението.

* Трябва да се добави опционален комплект за Ринг-топология

 Ефективно захранване и охлаждане

Сървърната система GIGABYTE H261-Z60 е проектирана не само за по-висока изчислителна плътност, но и за по-висока ефективност по отношение на енергията и на стойността. Нейната архитектура използва споделено охлаждане и захранване за сървърните модули, с двойна стена от 8 (4 х 2) лесно подменящи се вентилатори, и 2 x 2200W резервирани захранващи блока. Освен това, модулите се свързват директно към задната системна платка с Direct Board Connection технологията на GIGABYTE, за по-малко окабеляване и подобрен въздушен поток за по-добро охлаждане.

Системният дизайн на GIGABYTE оптимизира предимствата на платформата AMD EPYC, за да предложи един отлично проектиран продукт на клиентите на компанията, за максимално използване на изчислителни ресурси на ограничено физическо пространство, с множество възможност за разширение и енергийна ефективност.

Допълнителна информация за сървърните системи на GIGABYTE ще намерите на сайта на дистрибутора SG-Computers Engineering: https://sg-computers.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *