post

За единадесета поредна година софтуерът за бизнес анализи Tableau беше отличен като лидер в престижната международна класация Gartner Magic Quadrant в сегмента на BI (Business Intelligence) платформите. Акцент на класацията тази година е способността на включените в нея решения да предложат възможности за сътрудничество и съвместна работа върху данните. Друг акцент е управлението на метриките и целите, както и прилагането на силата на машинното самообучение и изкуствения интелект в помощ на крайните потребители.

„Запазването на лидерската позиция в един толкова динамично променящ се бранш единадесет години е важно постижение, което подчертава потенциала на Tableau да прави дейността на компаниите по-ефективна и по-успешна. А непрекъснато променящите се акценти в класациите Магически квадрант през годините показват, че тази система за бизнес анализи се адаптира изключително бързо към нови тенденции като навлизането на изкуствения интелект и машинното самообучение, облачната архитектура, мобилния достъп и много други нововъведения преди това“ – споделя Даниела Димова, маркетинг мениджър на българската компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на Tableau в България.

Всяка година Gartner Magic Quadrant for Analytics and BI Platforms прави оценка на възможностите и развитието на десетки от най-популярните аналитични платформи и влиянието им върху анализа на данни. Категориите, в които те се класират са четири – на Лидерите, Визионерите, Нишовите играчи и Претендентите. При класирането на участниците се взимат предвид множество показатели, сред които текущи възможности, включени в предлаганите продукти и услуги, познаване нуждите на потребителите, стратегия за развитие и иновации, ценова политика, пазарна стратегия, ориентация към потребителското изживяване и успех и ред други.

Tableau е платформа, чиято цел е да помогне на потребители и организации от всякакъв размер и сфера на дейност да обхванат и разберат данните си чрез лесни за работа инструменти. Отличително за Tableau е революционната технология VizQL, която осигурява визуално представяне на данните на изключително високо ниво. Различните инструменти на платформата позволяват данните бързо да бъдат подготвени за анализ, превърнати в интерактивни графики, отчети и работни табла и споделени за съвместна работа. Платформата е ориентирана към улесняване на отделния потребител в работата му с данните, което я прави предпочитан BI инструмент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *