post

Бразилският отбор по електронни спортове FURIA се впуска в ново приключение с нов спонсор. Организацията, която се състезава в Counter Strike, DOTA 2 и PUBG, подписа спонсорски договор с PokerStars и ще си проправя път в покера.

Първоначалните планове са FURIA да привлече покер играчи, които да стриймват игрите си с брандинга на отбора. Последващите планове са за събирането на отбор, който да участва в онлайн турнири и такива на живо.

Един от съоснователите и инвеститори на FURIA, покер професионалистът Андре Акари, споделя за The Esports Observer, че спонсорството с PokerStars не е било обвързано със създаването на покер отбор и че тази идея се е появила отделно от процеса по привличане на спонсори.

FURIA

FURIA eSports е основан от Джейми Падуа и партньори в Бразилия през 2017 като формация състезаваща се в Counter-Strike: Global Offensive. Към момента отборът на FURIA се нарежда на шесто място в света в отборната класация на HLTV за CS: GO. Тимът е печелил десетки турнири и е завършвал в челната тройка в още толкова.

Година след създаването си FURIA вече има и отбор състезаващ се в PUBG. Формацията има няколко втори и трети места от PUBG турнири.

Dota 2 дивизията на отбора се появява през 2019 и вече може да се похвали с трето място от миналогодишните финали на Световните игри по електронни спортове (WESG).

В крак с тенденции в електронните спортове бразилската формация отделя специално внимание на кондицията на своите играчи. Аккари споделя, че една от причините организацията да иска да изгради свой отбор по покер е за да може играчите да се възползват от същото ниво на подготовка както състезателите в другите игри. Това включва работа с психолози, физиотерапевти и инструктори по хранене.

С оглед на главоломния растеж на пазара за електронни спортове и вземайки предвид размерите на наградните фондове, които се разиграват по международни турнири, отборите взимат сериозни мерки за своята подготовка. Тези, които могат да си го позволят, обгрижват играчите си така както го правят големите спортни клубове. Под внимание се взима целият лайфстайл на играчите, включително тяхното физическо и психическо здраве.

За едва трите си години съществуване FURIA успява на привлече редица големи спонсори сред които AOC, HyperX, Nvidia, Unilever и Nike, както и да спечели около $900 000.

PokerStars

Най-новото попълнение в списъка от спонсори на FURIA също е бранд със сериозно пазарно присъствие в своята ниша. PokerStars е най-голямата зала за онлайн покер, като освен това на платформата могат да се играят и други онлайн казино игри.

PokerStars също така може да се похвали със своя отбор от професионални покер играчи PokerStars Team PRO, които са сред най-добрите в света. Отборът включва както играчи, играещи в турнири на живо, така и такива специализирали в онлайн турнири. Напоследък от компанията залагат и на стриймването, което набира скорост в покер средите.

Андре Аккари

Всъщност партньорството между FURIA и PokerStars не е изненадващо, имайки предвид, че вече споменатият инвеститор във FURIA Андре Аккари освен покер играч е и част от отбора на PokerStars.

Аккари разполага със солиден опит както в покера, така и в електронните спортове. От 16 години е част от PokerStars Team Pro, а преди начинанието му с FURIA е бил инвеститор в друга успешна бразилска организация по електронни спортове-CNB e-Sports Club.

През 2011 Аккари печели събитие от Световните покер серии (WSOP), което му носи WSOP гривна-най-титулувания приз в света на покера. Страстта към играта започва докато Андре работи като разработчик на Flash анимации.

Андре Аккари не е единственият покер играч, който инвестира във FURIA. Компания в това отношение му прави Рафаел Мораес, който е сред най-успешните покер играчи на Бразилия, а от миналата година е инвеститор във FURIA.

През 2019 Мораес добива слава в покер средите като печели от онлайн турнир над $1 млн., което е най-голямата награда печелена от бразилец в интернет турнир по покер.

“Покерът вече беше в плановете ни и щяхме да го споделим още преди спонсорството с PokerStars, така че когато то се случи беше просто перфектно”, казва Аккари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *