post

Facebook започна кампания за награждаване на общностни лидери, при която ще раздаде общо над 10 млн. долара на над 100 души, които успешно са изградили групи в социалната мрежа, съобщи Ройтерс.

Инициативата, обявена в Лондон, ще предостави на петима души с успешна история в създаването на групи проектно финансиране до 1 млн. долара, посочи представителката на компанията Дженифър Дълски.

Други 100 души от целия свят ще получат до 50 000 д. всеки.

“Търсим общности, даващи усещане за смисъл на хората, които участват в тях; търсим инициативи, които оказват положително въздействие и търсим общности, които имат едновременно онлайн и офлайн съставни елементи”, посочи Дълски.

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг заяви през юни миналата година, че новата мисия на компанията е да “обедини по-силно света”. Той определи като цел на социалната мрежа да помогне на един милиард души да се присъединят към “пълноценни общности”, изградени около хобита, съседски обединения, църкви, домашни любимци и други.

Инициативата на Фейсбук е отворена за общностни лидери от целия свят, като победителите ще бъдат избрани от група независими експерти и служители на компанията, допълни Дълски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *