post

Facebook постепенно започна да добавя етикети на страници, които предоставят повече контекст за тяхното естество, като част от нов тест. Страниците на политици например, ще бъдат маркирани като “държавен служител”, докато страниците на фенове и комици, ще се етикетират като такива.

Новите обозначения ще се визуализират когато публикациите им се появяват във вашата емисия и ще можете да ги увеличите, за да прочетете обясненията защо са нужни. За тези на сатиричните страници например, социалната мрежа посочва, че могат да изглеждат подобни на публични личности или официални източници, като по този начин могат да предизвикат объркване.

Потребителите са склонни да приемат сериозно подобни публикации, дори когато те са направени от добре познати автори. Често под тях се разгарят ожесточени спорове за коментари, от хора, които смятат, че написаното е от действителни новинарски източници. Освен това лейбълите могат да пояснят от самото начало, че даден пост не е от реални власти, което може да предотврати последващо объркване.

Facebook вече има голям проблем с фалшивите новини, без да добавя погрешно интерпретирани те публикации в това число. Това е поредният опит на социалната мрежа да изчисти имиджа си като източник на този тип новини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *