post

Facebook е най-новият играч от Силициевата долина, който преминава към стрийминг на видеоигри.

За момента компанията предлага по-малки, безплатни игри. Сред тях са Asphalt 9: Legends, PGA TOUR Golf Shootout, Solitaire: Arthur’s Tale и Mobile Legends: Adventure. С течение на времето ще бъдат добавени и други като Dirt Bike Unchained на Red Bull.

Ще намерите тези заглавия в секцията за игри на Facebook. Компанията подчертава, че не стартира самостоятелна услуга и тъй като е част от стандартната платформа на социалната мрежа, тя ще бъде напълно безплатна. Освен ако не искате да влагате пари вътре в отделните игри, разбира се.

В допълнение, Facebook ще пуска реклами за новата си услуга в нюзфийда. Те ще бъдат насочени към хора, които рядко отварят раздела Gaming или са забравили, че платформата предлага и игри.

Преминаването на Facebook към стрийминг на видеоигри не е голяма изненада. Компанията придоби през декември миналата година PlayGiga – стартъп, който използва облачна услуга за игри в Европа и части от Близкия изток.

Важно е да се подчертае също, че Facebook също не се отказва от обикновените социални игри. По последни данни, 30 милиона души все още влизат всеки месец в игрите, предоставяни от социалната мрежа.

One thought on “Facebook пуска услуга за стрийминг на видеоигри

  1. Pingback: FURIA навлизат в нов електронен спорт с нов спонсор - Новини за компютри, смартфони, технологии и наука

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *