post

Facebook тества функция, подобна на Nextdoor, която ви дава начин да се присъедините към групи, базирани на общността – Neighborhoods. Към момента тя е активна в Канада, но компанията ще разшири обхвата й “скоро”.

Ранната й версия беше видима още миналата година, когато социалната мрежа призна, че тества инструмента. Сега тя подробно описа какво може да се прави с функцията.

Най-просто казано това е специален раздел за групи, който ви памага да се свържете с местната общност и да намерите нови места за разглеждане наблизо. Когато получите достъп до функцията, ще можете да се присъедините към група за квартал във вашия град, или в околните.

Можете да създадете специален профил на кварталите, който се различава от основния ви, ако искате съседите да знаят само някои неща за вас. За целта обаче, трябва да сте поне на 18 години.

Можете да намерите групи за конкретни дейности или да създадете собствена, която ще е достъпна в раздела. Той ще има и функция за препоръки, където можете да намерите предложения за разглеждане от общността. Можете и да гласувате в анкети за любими места и фирми в района, или да проверите какво са казали другите за тях.

Групите ще имат и модератори, а постовете ще се докладват при нередности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *