post

В поредната си стъпка в борбата с дезинформацията Facebook вече ще предупреждава за страници, които многократно са споделяли фалшиви новини. Ако се опитате да харесате подобна страница, ще видите изскачащ прозорец, в който се казва, че тя “многократно е споделяла невярна информация” и, че това е доказано от независими проверяващи.

Разбира се ще имате избор да се върнете обратно, или все пак да харесате избраната страница. Ще видите и връзка, която ще предостави повече информация защо страницата е етикетирана като такава по програмата за проверка на факти на Facebook.

Компанията заяви, че ще разшири и обхвата на наказанията за индивидуални акаунти, които многократно споделят фалшиви новини, като те ще се визуализират по-рядко във фийда на останалите. Facebook преработи и известията, които се появяват на потребителите когато споделят съдържание, определено като невярно от проверяващите. Те вече ще включват статия за проверка, която обяснява защо публикацията е подвеждаща, както и опция за сподеялнето й.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *