post

Организаторът на Esports турнири ESL Gaming се обединява с Qualcomm за създаването на нова лига за мобилни игри. Тя ще се нарича Snapdragon Pro Series и ще има награден фонд от 2 млн. щ. долара.

За спечелването им участниците ще се конкурират в три категории – Open, Challenge и Masters. А турнирите ще се провеждат в шест региона: Северна Америка, Европа, Близкия изток, Китай, Северна Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Състезанията ще започнат със събитие на живо за играчите от ниво Masters. Повече подробности за новата лига, включително кои игри ще бъдат включени, ще бъдат разкрити през следващите месеци.

Припомняме, че ESL организира състезание с мобилни игри миналата година. То разполагаше с по-малък награден фонд от 650 хил. щ. долара и включваше игри като Clash of Clans, PUBG Mobile и League of Legends: Wild Rift.

С подкрепата на Qualcomm и повечето финансови средства, има по-голяма вероятност опитните геймъри да спечелят потенциално променящи живота им награди. За Qualcomm начинанието може да се превърне в ценна демонстрация за това колко добре работят игрите на мобилни устройства, захранвани от Snapdragon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *