post

Ericsson (NASDAQ:ERIC) обяви, че възнамерява да обедини сили със Scania и Кралския транспортен институт на Швеция (Kungliga Tekniska Högskolan, познат като KTH) в създаването на Интегриран Изследователски Център (ITRL), занимаващ се с проучване на транспортните решения на бъдещето.

Съвместната инициатива, която ще изследва области като автономни автобуси и подобрени системи за управление на трафика, е част от програмата “5G за Швеция”, обявена през март.

Партньорството ще включва технологични експерти от Ericsson, водещи учени от KTH и експерти от индустрията от Scania, които съвместно ще развият идеи и предложения за насърчаване на технологиите за създаване на транспортни системи на бъдещето.

Сара Мейзър, Ръководител Изследвания в Ericsson, казва: “Целта на изследването е да бъдат затвърдени и развити технологии и решения, които могат да повлияят положително транспорта и инфраструктурата в бъдеще.

“Очакваме да бъдат разработени и представени нови продукти и модели за транспортния сектор, както и за други нови пазари.в сътрудничество със Scania.”

Сара Мейзър добавя: “Гордеем се с нашата активна роля в проекта „5G за Швеция“, който има за цел да използва технологиите за подобряване на шведското общество. Проектът на ITRL е до голяма степен в съответствие с визията на Ericsson за Свързаното общество.”

Изследователският център ITRL е предвиден да функционира до юни 2021 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *